Az Invia követi a honlap használatát érintő szokásait, és azok alapján személyre szabott tartalmakat, ajánlatokat és termékeket ajánl Önnek. Amennyiben az „Értem” gombra kattint, vagy a beállítások megváltoztatásának kihagyásával bárhova máshova az oldalon, azt úgy tekintjük, hogy hozzájárul a cookie-k használatához és ahhoz, hogy a honlap használatával kapcsolatos adatait továbbítsuk a reklámhálózatoknak és közösségi oldalaknak, hogy azok az Ön számára érdekes hirdetéseket jeleníthessenek meg más oldalakon. A személyre szabást, a cookie-k használatát és adatai továbbítását bármikor kikapcsolhatja/módosíthatja az Adatvédelmi beállítások részben. További információt az adatvédelemről itt talál.

Értem

Kedves utasaink! Akiknek a nyári hónapokra lefoglalt utazása van, kérjük olvassák el az utazási blogunkban szereplő információkat. Mivel telefonos ügyfélszolgálatunk vonalai jelenleg túlterheltek, kérjük, hogy lehetőség szerint az űrlap kitöltésével vagy emailen keresztül vegyék fel velünk a kapcsolatot. Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

Több információ

Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indiai utazás - ajánlatok és tippek

A Himalájától délre elterülő országot évezredek óta egyfajta misztérium lengi körül. A világ egyik bölcsőjének tartott ország mindig is vonzotta a zarándokokat és a hódítókat, ezért is nehéz pár szóval jellemezni. A Himalája hófödte csúcsai északon, az örökzöld Kerala délen, Delhi iszlám műemlékei, Andaman korallszigetei a smaragd tengerben, hosszan nyúló pálmákkal övezett partok a Goa és Kerala térségben, a banán- és kókuszpálma-ligetek, teaültetvények, ősrégi templomok - mind ez India. Több ezer évvel ezelőtt itt született a hinduizmus és a buddhizmus, melyek tanításukkal és megtestesülésükkel jelentősen formálták a mai országot is. Ezen kívül felülhetünk elefántra vagy tevére vagy csupán kóborolhatunk az elhagyatott völgyekben.

Melyik régió érdekli?

Goa

A volt portugál gyarmat, tele pálmafákkal, vízesésekkel és dzsungellel.

Repülési idő: : 14:25

Kerala

Az ország déli részén terül el, homokos tengerparttal, keresztény emlékhelyekkel.

Legjobb értékelést kapott indiai szállodák

További szállások

A tökéletes szállást keresi?

Nagyon nehéz választani egy több ezer éves történelemmel rendelkező, a rengeteg lakosú és nagy területű Indiában desztinációt, hiszen legszívesebben az egészet bejárnánk. De nézzük pár kiemelt helyszínt: ott van Agrában a leghíresebb szimbólumok a Taj Mahal, ami pároknak kiemelten ajánlott. Ott van a mindig nyüzsgő Delhi, Mumbai vagy Bengaluru. Ezek mindegyike rengeteg látnivalót kínál valami őrült forgatagként, hiszen mind 8 millió fő feletti metropolisz. De ott vannak a tengerpartok és hindu templomok sokasága.

Térkép

Térkép Megtekintés a térképen

Időjárás Indiában

Az indiai időjárásban három ciklus váltakozik: hideg és száraz telek, a meleg és száraz nyarak valamint a monszunok időszaka, amelyek erős esőzéseket hoznak. A téli időszakban a hőmérséklet sok helyen fagypont közelébe esik, délen mérsékelt hőmérséklet uralkodik. Nyáron a hőmérséklet átlagosan bőven 30 C felett van, akár 10-15 fokkal is, de az intenzív forróságok véget érnek a monszunok júniusi beköszöntével. Ami európai szemmel még nehezen megszokható, a 80-100% körüli páratartalom a nyári időszakban, ez rendkívül izzasztóvá teszi még az árnyékban is a kirándulást.

Gyűjts inspirációt blogbejegyzéseinkből